The Church Logo with Mary and Jesus, the priest of the church can also be seen in the background


Ένας Ύμνος για την Εργατική Τάξη

Στέφος - Σεπτέμβριος  2023

Ο κόσμος είναι σκοτεινός εκεί έξω, αλλά αν κοιτάξετε με την καρδιά σας μέσα από το σκοτάδι,  θα δείτε ένα φως με τη μορφή ενός θαύματος, και υπάρχουν πολλά θαύματα εκεί έξω. Τα θαύματα είναι ένας εκπληκτικός τρόπος με τον οποίο ο Θεός δείχνει τη Θεία φύση του και τη δύναμή του σε αυτούς που έχουν έλλειψη πίστης και μεγάλη ανάγκη της βοήθειάς του. Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει μεγάλη απόκλιση από το Θεό. Ωστόσο, ο Θεός λόγω της αγάπης του για τον λαό των ΗΠΑ και του κόσμου όλου, πραγματοποιεί θαύματα μέσω των Χριστιανών. Στο τελευταίο μου άρθρο, μίλησα για έναν κινηματογραφικό χαρακτήρα που παράγεται από μια χριστιανική παραγωγική εταιρεία και που ξεπέρασε τις ταινίες του Hollywood. Το σημαντικό στοιχείο για την ταινία "Ο Ήχος της Ελευθερίας" ήταν ότι πρόκειται για μια ταινία για την εμπορία παιδιών. Τα κύρια μέσα ενημέρωσης και η  ελίτ του Hollywood φοβούνται το μήνυμα αυτής της ταινίας. Μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο εδώ.

Posted on Thursday, March 03, 2022
Ένας Εργάτης

Ο Όλιβερ Άντονι είναι ένας άνθρωπος που ανήκει στην εργατική τάξη, ζει σε ένα μικρό τροχόσπιτο, έχει 3 σκυλιά και ένα κανάλι στο YouTube. Πριν περίπου 2 εβδομάδες, είχε 300 συνδρομητές στο κανάλι του, όμως σήμερα, μόλις 2 εβδομάδες αργότερα, έχει, την στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου, 765.000 συνδρομητές. Πώς είναι δυνατόν να έχετε τόσους πολλούς συνδρομητές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Λοιπόν, ο Όλιβερ μπορεί να σας πει ότι γονάτισε και κοπίασε και προσευχήθηκε στον Θεό. Ο Όλιβερ θα σας πει πρώτος ότι δεν είναι καλός άνθρωπος. Είχε ένα ατύχημα που του προκάλεσε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, έχασε τη δουλειά του και ξόδεψε τον χρόνο του πίνοντας μπύρα και παίρνοντας ναρκωτικά, πάσχοντας από κατάθλιψη. Ωστόσο, είχε ανεβάσει και μερικά τραγούδια που είχε ηχογραφήσει με το κινητό του τηλέφωνο.  Ανέβασε αυτά τα τραγούδια επειδή νόμιζε ότι θα πεθάνει σύντομα και ήθελε την κληρονομιά του να την δουν και να την απολαύσουν οι άνθρωποι. Είχε λάβει αρκετά email που του έλεγαν πώς τα τραγούδια του βοήθησαν κάποιους ανθρώπους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς με την κατάθλιψή τους. Λίγες εβδομάδες πριν από τη συγγραφή αυτού του άρθρου, ο Όλιβερ πάλευε με την κατάθλιψη,  κοιτούσε τον κόσμο γύρω του και ένιωθε ότι δεν υπήρχε τίποτα για το οποίο να προσβλέπει, δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Ήταν επίσης καταθλιπτικός βλέποντας πώς η χώρα του καταστρέφεται εκ των έσω.

Posted on Thursday, March 03, 2022
Ένας Συντετριμμένος Άνθρωπος

Ο Όλιβερ μια νύχτα ξέσπασε σε κλάματα και με την καρδιά του προσευχήθηκε στον Θεό. Έδωσε επίσης υποσχέσεις και ζήτησε από τον Θεό να του δώσει δύναμη να βοηθήσει άλλους ανθρώπους μέσω της μουσικής του.
Αναγνώρισε το καλό που θα μπορούσε να κάνει η μουσική του, αλλά ήθελε να κάνει κάτι περισσότερο. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με τον Θεό. Για να συντομεύσουμε την ιστορία, ένας τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός, του πρόσφερε την ευκαιρία να ηχογραφήσει μια πιο επαγγελματική εκδοχή κάποιου τραγουδιού του με ένα βίντεο και όχι χρησιμοποιώντας κινητό τηλέφωνο αλλά πραγματική κάμερα κ.λπ. Λοιπόν, αυτό έγινε και μέσα σε λίγες μέρες το τραγούδι του με τίτλο "Rich Men North of Richmond" έφτασε στην κορυφή. Είναι ο πρώτος τραγουδοποιός που έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφή του Billboard Hot 100 χωρίς προηγούμενο ιστορικό τσαρτ σε καμία μορφή. Τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου, το βίντεο έχει 55 εκατομμύρια προβολές και αυτό είναι μόνο σε ένα κανάλι στο YouTube.

Posted on Thursday, March 03, 2022
Το Τραγούδι

Για ποιο πράγμα μιλάει λοιπόν το τραγούδι αυτό που αρέσει τόσο πολύ στον κόσμο; Το ίδιο το τραγούδι είναι απλό, αλλά κατά κάποιο τρόπο λέει πολλά και με αυτά που λέει ο κόσμος συμφωνεί (μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο). Ο τίτλος του τραγουδιού "Rich Men North of Richmond" που αν είσαι Αμερικανός θα καταλάβαινες ότι σημαίνει "Rich men in Washington DC" , «Η Κυβέρνηση και άλλοι πλούσιοι ελιτιστές». Ακολουθούν οι στίχοι του τραγουδιού παρακάτω:

Πουλάω την ψυχή μου, δουλεύοντας όλη μέρα
Ώρες υπερωριών για χαζές αμοιβές
Μπορώ λοιπόν να κάτσω εδώ έξω και να σπαταλήσω τη ζωή μου
Να συρθώ πίσω στο σπίτι και πνίξω τα προβλήματά μου μακριά

Είναι κρίμα εκεί που έχει φτάσει ο κόσμος
Για ανθρώπους σαν εμένα και ανθρώπους σαν εσένα
Μακάρι να μπορούσα να ξυπνήσω και να μην  ήταν αλήθεια
Αλλά είναι, ω, είναι

Ζώντας στον νέο κόσμο
Με γερασμένη ψυχή
Αυτοί οι πλούσιοι άντρες βόρεια του Ρίτσμοντ
Ο Κύριος ξέρει ότι όλοι θέλουν απλώς να έχουν τον απόλυτο έλεγχο
Θέλουν να ξέρουν τι σκέφτεσαι, θέλουν να ξέρουν τι κάνεις
Και δεν νομίζουν ότι ξέρεις, αλλά ξέρω ότι ξέρεις
Γιατί το δολάριό σας δεν είναι σκατά και φορολογείται χωρίς τέλος
Εξαιτίας των πλούσιων ανδρών βόρεια του Ρίτσμοντ

Μακάρι οι πολιτικοί να ενδιαφέρονται για τους ανθρακωρύχους
Και όχι μόνο για τους ανήλικους  σε κάποιο νησί κάπου
Κύριε, έχουμε κόσμο στο δρόμο, δεν έχουμε τίποτα να φάμε
Και ευημερία των παχύσαρκων που αρμέγουν
Λοιπόν, Θεέ μου, αν είσαι πέντε-τρία πόδια ψηλός και είσαι τριακόσιες λίβρες
Οι φόροι δεν πρέπει να πληρώνονται για τις τσάντες σας με Fudge Rounds
Οι νεαροί άντρες βάζουν τον εαυτό τους έξι πόδια στο έδαφος
Γιατί το μόνο που κάνει αυτή η καταραμένη χώρα είναι να συνεχίζει να τους κλωτσάει

Είναι κρίμα εκεί που έχει φτάσει ο κόσμος
Για ανθρώπους σαν εμένα και ανθρώπους σαν εσένα
Μακάρι να μπορούσα να ξυπνήσω και να μην  ήταν αλήθεια
Αλλά είναι, ω, είναι

Ζώντας στον νέο κόσμο
Με γερασμένη ψυχή
Αυτοί οι πλούσιοι άντρες βόρεια του Ρίτσμοντ
Ο Κύριος ξέρει ότι όλοι θέλουν απλώς να έχουν τον απόλυτο έλεγχο
Θέλουν να ξέρουν τι σκέφτεσαι, θέλουν να ξέρουν τι κάνεις
Και δεν νομίζουν ότι ξέρεις, αλλά ξέρω ότι ξέρεις
Γιατί το δολάριό σας δεν είναι σκατά και φορολογείται χωρίς τέλος
Εξαιτίας των πλούσιων ανδρών βόρεια του Ρίτσμοντ

Πουλάω την ψυχή μου, δουλεύοντας όλη μέρα
Ώρες υπερωριών για χαζές αμοιβές

Posted on Thursday, March 03, 2022

Οι στίχοι εξηγούν τι νιώθουν πολλοί άνθρωποι αυτή τη στιγμή και όχι μόνο οι Αμερικανοί. Αυτό το τραγούδι είναι ένας ύμνος για τον πλανήτη. «Δουλεύοντας για βλακείες μισθούς» χαμηλούς μισθούς και υψηλούς φόρους!
«Ο Κύριος ξέρει ότι όλοι θέλουν απλώς να έχουν τον απόλυτο έλεγχο.  Θέλουν να ξέρουν  τι σκέφτεστε, θέλουν να ξέρουν τι κάνετε» . Το σύστημα σας παρακολουθεί και αποκαλείται μεγάλος αδελφός! Τα νέα δελτία ταυτότητας που σας παρακολουθούν μέσω του Smart phone σας.
«Μακάρι οι πολιτικοί να προσέχουν τους ανθρακωρύχους». Ο άνθρωπος της εργατικής τάξης έχει απορριφθεί, ο ανθρακωρύχος αναφέρεται ως σύμβολο του εργάτη.
«Και όχι μόνο τους ανήλικους σε ένα νησί κάπου». Ανήλικους όπως  τα παιδιά στο νησί του Τζέφρι Έπσταϊν.
Το τραγούδι αντικατοπτρίζει αυτό που σκέφτεται ο τραγουδιστής και ο ακροατής σκέφτεται το ίδιο. Αυτό το είδος τραγουδιού θα μπορούσε να προκαλέσει επανάσταση.
Παρακάτω ακολουθούν κάποια λόγια του Όλιβερ από την ιστοσελίδα του. 

Posted on Thursday, March 03, 2022
Ο Oliver Anthony μέσα από δικά του λόγια

Ήταν δύσκολη για εμένα η τελευταία εβδομάδα κοιτάζοντας τα 50.000+ μηνύματα και email που έλαβα. Οι ιστορίες που κοινοποιήθηκαν χρωματίζουν έναν πολύ ρεαλιστικό πίνακα. Αυτοκτονία, εθισμός, ανεργία, αγωνία και κατάθλιψη, απελπισία και η λίστα συνεχίζεται.
Βρίσκομαι σε ένα περίεργο σημείο της ζωής μου αυτήν τη στιγμή. Ποτέ δεν ήθελα να γίνω μουσικός πλήρους απασχόλησης, ακόμα λιγότερο να καθίσω στην κορυφή των charts του iTunes. Ο Ντρέιβεν από το RadioWv και εγώ, ηχογραφήσαμε  και δημιουργήσαμε αυτά τα βίντεο με τα κομμάτια μου, με την ελπίδα ότι θα φτάσουν τις 300.000 προβολές. Ακόμα δεν πιστεύω πλήρως αυτό που συνέβη από τότε που τα ανεβάσαμε. Είναι απλώς περίεργο για μένα.
Οι άνθρωποι στη μουσική βιομηχανία με κοιτάνε άφωνοι  όταν απορρίπτω προσφορές 8 εκατομμυρίων δολαρίων. Δεν θέλω 6 λεωφορεία για περιοδεία, 15 φορτηγά και ένα αεροπλάνο. Δεν θέλω να παίζω σε στάδια, δεν θέλω να είμαι στο φωτογραφικό φλας. Έγραψα τη μουσική που έγραψα επειδή αγωνιζόμουν με την ψυχική υγεία μου και την κατάθλιψή μου. Αυτά τα τραγούδια συνδέθηκαν με εκατομμύρια ανθρώπους σε τόσο βαθιά επίπεδα επειδή τα τραγουδάει κάποιος που αισθάνεται τις λέξεις τη στιγμή που τις τραγουδάει. Χωρίς επεξεργασία, χωρίς πράκτορα, χωρίς αηδίες. Απλά ένας χαζός και η κιθάρα του. Το είδος της μουσικής που δεν θα έπρεπε ποτέ να εγκαταλειφθεί στο πρώτο μέρος.
Λοιπόν, ας σας κάνω μια επίσημη εισαγωγή:
Το πραγματικό μου όνομα είναι Κρίστοφερ Άντονι Λάνσφορντ. Ο παππούς μου ήταν ο Όλιβερ Άντονι, και το "Oliver Anthony Music" είναι αφιερωμένο όχι μόνο σε αυτόν, αλλά και στην Appalachia της δεκαετίας του 1930 όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Σκληρές εποχές με χώματα, επτά παιδιά, δύσκολες στιγμές. Σε αυτό το σημείο, θα χαρώ να με αποκαλείτε Όλιβερ, επειδή όλοι με ξέρουν έτσι. Αλλά οι φίλοι και η οικογένειά μου με αποκαλούν ακόμα Κρίστοφερ. Μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας, και τα δύο είναι εντάξει.
Το 2010, αποφάσισα να αποχωρήσω από το λύκειο στην ηλικία των 17 ετών. Έχω ένα πτυχίο Γενικής Εκπαίδευσης από το Spruce Pine, NC. Εργάστηκα σε πολλά  εργοστάσια στη δυτική Βόρεια Καρολίνα. Το τελευταίο ήταν το εργοστάσιο χαρτιού στο McDowell County. Δούλευα βάρδια τη νύχτα, 6 μέρες την εβδομάδα με μισθό 14,50 δολάρια την ώρα σε έναν πραγματικό πολύ δύσκολο χώρο. Το 2013, είχα ένα σοβαρό ατύχημα στη δουλειά και έσπασα τον κρόταφό μου. Αυτό με ανάγκασε να επιστρέψω στην πατρίδα μου στη Βιρτζίνια. Λόγω επιπλοκών από τον τραυματισμό, χρειάστηκα περίπου 6 μήνες για να μπορέσω να δουλέψω ξανά.
Από το 2014 μέχρι πρόσφατα, εργάστηκα στις εξωτερικές πωλήσεις στον κόσμο της κατασκευαστικής βιομηχανίας. Η δουλειά με οδήγησε σε όλη τη Βιρτζίνια και τις Καρολίνες, γνωρίζοντας δεκάδες χιλιάδες άλλους εργάτες στις θέσεις εργασίας και στα εργοστάσια. Πέρασα  όλη μέρα, κάθε μέρα, τα τελευταία 10 χρόνια, ακούγοντας την ίδια ιστορία. Οι άνθρωποι είναι τόσο κουρασμένοι από την αμέλεια, τη διάσπαση και την ψυχολογική επιρροή.
Το 2019, πλήρωσα 97.500 $ για την ιδιοκτησία και εξακολουθώ να οφείλω περίπου 60.000 $. Ζω σε ένα τροχόσπιτο 27 ποδιών με μια σκηνή στην οροφή που πήρα από το Craigslist για 750 $.
Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο για μένα. Δεν είμαι καλός μουσικός, δεν είμαι πολύ καλός άνθρωπος. Έχω περάσει τα τελευταία 5 χρόνια παλεύοντας με την ψυχική μου υγεία και χρησιμοποιώντας το αλκοόλ για να την πνίξω. Είναι λυπηρό να βλέπω τον κόσμο στην κατάσταση που βρίσκεται, με τους πάντες να τσακώνονται μεταξύ τους. Πέρασα πολλές νύχτες νιώθοντας απελπισμένος, ότι η μεγαλύτερη χώρα στη γη εξαφανίζεται γρήγορα.
Παρόλα αυτά, μισώ τον τρόπο με τον οποίο το Διαδίκτυο μας έχει χωρίσει. Το Διαδίκτυο είναι ένα παράσιτο που μολύνει τα μυαλά των ανθρώπων και κάνει ό,τι θέλει με αυτά. Ώρες χαμένες, στόχοι ξεχασμένοι, αγαπημένοι που κάθονται σπίτι μεταξύ τους αποσπασμένοι όλη την ημέρα από την τεχνολογία που δημιουργήθηκε από τα χέρια άλλων φτωχών ψυχών σε εργοστάσια ιδρυμένα σε μια ξένη χώρα.
Πότε θα πούμε αρκετά;! Αρκετά!! Πότε θα αγωνιστούμε για το σωστό ξανά; ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ  έχουν πεθάνει προστατεύοντας τις ελευθερίες που έχουμε. Η ελευθερία του λόγου είναι ένα τόσο πολύτιμο δώρο. Ποτέ στην ιστορία του κόσμου δεν είχε ο κόσμος την ελευθερία που έχει τώρα. Μην το αφήνετε να σας το πάρουν.
Όπως εκείνοι που περπάτησαν κάποτε στην έρημο, έχουμε χάσει τον δρόμο μας από τον Θεό και έχουμε αφήσει τα ψεύτικα είδωλά μας να μας αποσπάσουν την προσοχή και να μας χωρίσουν. Είναι λυπηρό.

Όλιβερ Άντονι (Κρίστοφερ Άντονι Λάνσφορντ)

Posted on Thursday, March 03, 2022
Published 05/09/23
Wednesday, July 19, 2023

Στέφος
Μεταφράστηκε από την Χρύσα

EkklisiaNeaSilata.com
Copyright 2021-2024